Fiolin

Jorid Vorum

Jeg er utdannet barnehagelærer fra høgskolen i Trondheim, og har bakgrunn fra musikklinja på Inderøy videregående skole, med fiolin som hovedinstrument. Jeg har jobbet 16 år i barnehage med musikk som mitt spesialfelt. Jeg spiller fiolin i Nord-Trøndelag kammerorkester og i andre ensembler i min bedrift Fritt Spillerom.

For hvem?

For både barn og voksne, en variasjon jeg liker veldig godt.

Hva lærer du?

Spilleglede, mestring og læring av grunnleggende notekunnskap vektlegges ved undervisningen, eks. tonearter, noteverdier, takt etc. Fokus på trygghet, lek og humor.

Hvordan?

Vi varmer opp kroppen med morsomme bevegelsesleker/sanger (spesielt til barna), og bruker en CD ”Små låtar før små stråkar” der det er øvelser for både buearma og fiolinarma. Det er opplæring i hvordan man tar vare på instrumentet, stramme/slakke bue, bruk av harpiks etc.  Det blir dialog med eleven om hva han/hun liker å spille. Det må være lystbetont. Målet er ikke å spille så mange sanger, men å få de til. Vi kan jobbe med strøk, intonasjon, fysiologi. Hakebrett og skulderstøtte er viktig at det passer til kroppen for å unngå unødvendige spenninger.

Priser og undervisningsinfo:

Undervisningen foregår en gang i uken, og det er 16 undervisningsuker hvert semester. (Siste uke vil bli brukt til semesterkonsert, da går all ordinær undervisning ut)

Individuell undervisning 30 min per uke: 4980,- pr semester.

Individuell undervisning 50 min per uke: 7980,- pr semester.

SØK NÅ

Vi tilbyr undervisning i

Kontakt oss

15 + 7 =